praktijk voor shiatsu-therapie, persoonlijke begeleiding en reading

  workshop shiatsu therapie persoonlijke begeleiding readen
 
     

WAT IS SHIATSU-THERAPIE ?

Shiatsu-therapie
is een Japanse behandelingsmethode.
Ter verduidelijking zal ik dan ook uitgaan van de officiŽle definitie die het Japanse Ministerie van Volksgezondheid en Welzijn hanteert:

ďShiatsu-therapie is een vorm van manipulatie met behulp van duimen, vingers, ellebogen en handpalmen, zonder gebruik van enig instrument (mechanisch of andersoortig), om druk uit te oefenen op de menselijke huid, teneinde stoornissen te verhelpen, de gezondheid te bevorderen en te handhaven en bepaalde ziekten te behandelenĒ.
Anders gezegd: Shiatsu is een op massage lijkende methode om blokkades in energiebanen (meridianen) op te heffen en zo stoornissen in het lichaam te verhelpen. Het lichaam krijgt zo weer de kans om zichzelf te genezen. Het kan ook gezien worden als een heilzame ontspanningsmassage.

De Shiatsu-behandeling wordt gegeven op de grond. Daarbij ligt u op een comfortabele mat en draagt u gemakkelijk zittende kleding zoals een joggingpak. Een behandeling duurt 1 - 1.30 uur.
Shiatsu
kan u helpen bij: rugklachten, reumatiek, allergieŽn en spannings klachten en vele andersoortige klachten.

 

 
     

Een lichamelijke klacht kan aanleiding zijn voor shiatsu-behandelingen

In de persoonlijke begeleiding kunnen we onderzoeken of u anders met een aantal situaties om kunt gaan en daarmee voorkomen dat u via uw oude manier van doen weer dezelfde klacht ďcreŽertĒ.